Saturday, 2 April 2011

Lolichoc

 Lolichoc Edible Image - RM1.70 / pcs Flower Lolichoc - RM1.50 / pcs

Lolichoc Bunga Panjang - RM1.50 / pcs
Daisy Lolichoc - RM1.40 / pcs

Friday, 1 April 2011

Oreo Choc (Biskut Oreo Bersalut Coklat)

Chocolate Oreo in Gold Base 
 Oreo Love
Oreo Flower
Colourful Chocolate Oreo in Gold Base 
 
Chocolate Oreo Edible in Gold Base 


Coklat Praline Pelbagai Kaviti

2pcs of pralines in GoldenBase – RM2.50

9pcs of pralines in Windows Box – RM 15
 
4pcs of pralines in GoldenBase – RM 3.50


Wednesday, 30 March 2011

Mengapa Homemade Chocolate Mahal?

Pernah tak kalian menempah Homemade Chocolate dari mana-mana individu? Jika dibandingkan harga dengan coklat di pasaran, harga Homemade Chocolate adalah mahal sedikit berbanding coklat di pasaran kerana rasanya yang pasti menggemparkan! Selain rasanya yang pasti menggemparkan, mahalnya Homemade Chocolate ini adalah kerana tukang membuat coklat itu telah banyak menghabiskan tenaganya untuk melayan coklat-coklat tersebut dalam proses pembuatan. Contohnya, sekejap kena duduk, sekejap kena berdiri dan berulang-ulang banyak kali. Penat tau. Jika dikilang, semuanya mesin yang akan buat, daripada mencairkan coklat sehinggalah ke proses pacakaging. Bayangkan apa yang dibuat oleh mesin tersebut, semuanya dibuat oleh tukang buat coklat sendiri di rumah. Hebat tak hebat? :D

DARK CHOCOLATE SENSATIONS

 100% Dark Chocolate 


Choice of filling {Almond & Hazelnut}


 Choice of Design {Strawberry,Rose,Square}


Add caption

Latar Belakang NURUL HOMEMADE CHOCOLATE

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..NURUL HOMEMADE CHOCOLATE ialah home made chocolate yang dihasilkan dengan menggunakan coklat yang bermutu tinggi bagi menghasilkan kualiti coklat yang setanding dengan coklat berjenama antarabangsa dan dijamin HALAL.
Coklat kami didatangkan dengan bermacam jenis packaging mengikut kehendak pelanggannya.. amat sesuai untuk dijadikan hadiah, door gift untuk majlis rasmi dan keramaian, hantaran majlis pertunangan dan perkahwinan serta dijadikan hidangan pemanis mulut.
Terdapat 3 jenis coklat yang digunakan iaitu :
- coklat susu (milk chocolate);
- coklat putih (white chocolate); dan
- coklat gelap (dark chocolate).
Manakala filling pula terdiri daripada blueberry, strawberry, mangga, oren serta kekacang seperti badam, hazel dan juga gajus. *
Bagi memenuhi selera pelanggan kami, pelanggan boleh memilih bentuk dan jenis coklat beserta filling yang digemari dengan harga yang amat berpatutan.
*perasa lain juga disediakan(upon request!)

Selamat Datang ke Inspire NURUL HOMEMADE CHOCOLATE....


Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Pertamanya Selamat Datang diucapkan kepada semua pembaca/pengunjung NURUL HOMEMADE CHOCOLATE.... Blog ini diwujudkan untuk berkongsi maklumat dan juga mempromosikan Home Made Chocolate buatan tangan saya sendiri. Minat terhadap bakery ini memang telah lama wujud di dalam diri cuma masih belum berkesempatan untuk diceburi secara serius.. Pada masa ini juga saya sedang belajar dan masih belajar... menambahkan lagi ilmu di dada sebelum benar-benar serius mengusahakannya.. Tempoh 2 bulan ini saya berikan kepada diri sendiri untuk melengkapkan persediaan diri.. Tunggu dan nantikan kemunculan produk saya kelak..